Largos

Strategie, beleid en ontwerp voor het managen van informatiebeveiliging.

Strategische keuzes en beleid zijn het fundament voor informatiebeveiliging. Het beleid is sturend bij het maken van een beveiligingsontwerp voor een bepaald bedrijfsproces of dienst. Het beveiligingsontwerp is een samenspel van technische, organisatorische en procedurele maatregelen.

Largos helpt de klant bij het vaststellen en inrichten van het beveiligingsbeleid. In het beleid worden principekeuzes gemaakt, zoals over de inrichting van de toegangsverlening of over de vormgeving van het beveiligingsproces zelf met o.a. een escalatieprocedure bij incidenten. Largos beschrijft in een ontwerp bijvoorbeeld naast de noodzakelijke toegangsrechten tot bestanden ook de organisatorische functiescheiding.

",

Diensten

De diensten van Largos bestrijken het complete vakgebied van informatiebeveiliging: van beleid tot operationeel, van advies tot training.

¬ Strategie, beleid en ontwerp voor het managen van informatiebeveiliging.

¬ Risicoanalyse het vaststellen van bedrijfsspecifieke beveiligingsbehoeften.

¬ Projectleiding voor efficiente en effectieve implementatie van beveiliging.

¬ Wetten en compliancy voor het voldoen aan wettelijke regelgeving.

¬ Operationele beveiligingsrichtlijnen voor het uitharden van systemen en applicaties.

¬ Identity Management voor het inrichten van toegangsbeveiliging.

¬ PKI voor sterke authenticatie en digitaal ondertekenen van documenten en transacties.


Voor een goede beveiliging is kennis onontbeerlijk: kennis van het beveiligingsproces dat een continu verbeteringsproces is, kennis van de techniek van cryptografie tot Identity Management of VoIP, kennis van standaards en wetten als ITIL of SOx, en kennis van de markt en het bedrijf. Largos houdt deze kennis voortdurend bij met de laatste ontwikkelingen in risicobeheersing en beveiligingsoplossingen. Zo kan Largos met een integrale kijk op bedrijfsprocessen, informatiesystemen en producten een optimale beveiliging ontwerpen.

Largos werkt uit principe op projectbasis aan de hand van vooraf vastgestelde doelen. Largos adviseert de opdrachtgever altijd onafhankelijk van leveranciers.